Tur langs Sandåa mellom Heidalsmuen og Breistulen søndag 30. august 2015

 

Svalene hadde samlet seg for å ønske oss velkommen, eller, for å dra sørover. Vi startet fra Bilben seter: Helge Frikstad, Odd Larsen, Ola K. Randen, Sverre Svindland, Jostein Espelund og to kjerringer, Ragnhild og Ingrid.


Her er vi: Helge, Ola, Odd, Ingrid, Jostein og Ragnhild. Sverre er fotograf. Heidalsmuen 1745 moh er bratt fra denne siden.

Flott terreng å gå i og god sti mot Breistulen.Vi kom til Sandåa her vi startet vår virksomhet med å lete etter tegn fra tidligere tider.. Her var det mange hull i bakken, kolmiler, som gruppa hadde kjennskap til. Helge gleder seg over det første funnet


Her er det første håndfaste funnet, en slaggklump som indikerer at det har vært blestret jern i området. Slagg er avfallsprodukt av jernframstilling og denne klumpen inneholdt mye jern.


Og så var det tid for bål og kaffekos på en åpen slette med vier og einer og med Heidalsmuen i bakgrunnen: Ola, Helge, Jostein, Ragnhild, Sverre og Ingrid. Odd er fotografFunn av hesteskospiker


Hestesko og -spiker


Demning til oppgangsag.  Sagbruket er borte, men det burde finnes et hull i bakken?


Jostein beundrer laftingen til et hus som kanskje var i bruk under arbeid med kolmiler?


Ingrid later som hun ikke er redd ved et av mange juv i SandåaEn liten prikk på kartet, hva finner vi der mon tro?


På tide å gi opp og gå hjem? Jostein, Helge, Sverre og Odd i harde forhandlinger.Norsk vintergrønn nikker farvel for denne gang. Blomstringen i fjellet kom sent i gang i år, men desto mer på sensommeren.


Foto og tekst: Ingrid Granrud